Finnish  Swedish  English  German  
0 kpl

100 Euroa 2019 Suomi - Hallitusmuoto 1919

VIIMEISTÄ VIEDÄÄN...

Lyöntilaatu: Proof
Kulta: (Au 917), 5,65g
Lyöntimäärä: 1.300 (joista 100kpl numeroituja)


Tuotteiden toimitukset alkavat julkaisupäivänä 17.7.

Vuonna 1919 Suomen hallitusmuodoksi valittiin tasavalta, joka oli itsenäisen Suomen ensimmäinen perustuslaki. Hallitusmuotoon kirjattiin Suomen tasavaltainen valtiomuoto ja kansanvallan perusteet.

Suomen Hallitusmuoto 1919 -juhlaraha kunnioittaa Suomen vuoden 1919 hallitusmuotoa, jonka perusratkaisut ovat säilyneet perustana Suomen valtiosäännölle ja sen kehittämiselle koko itsenäisyyden ajan. Juhlarahan on suunnitellut Dario Vidal.

Vidalin suunnittelema design ilmentää vuoden 1919 Hallitusmuodon keskeisiä piirteitä: edustuksellista demokratiaa sekä valtiovallan kolmijakoa lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaan. Muotoilija on pyrkinyt universaalilla abstraktilla muotokielellä ilmaisemaan kolikon tunnuspuolella demokratian muodostumista kansalaisten äänien kautta, ja kolikon arvopuolen kolme osittain yhteen sulautuvaa ympyränmuotoa ilmentävät vallan kolmijakoa.

Nimellisarvoltaan 100 euroa oleva raha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja suomalaiseen koivuvaneriseen kehykseen. Kehyksen ympärillä on vyöte ja mukaan on liitetty myös rahan tekniset tiedot sekä tarinan kertova aitoustodistus. Kehyksen koko on 7,5 x 7,5 cm.


(ja näitä emme toimita postiennakolla!)

€529.00